Problemlösning

Apple Watch mäter inte träning under träningspass

2015-08-10 21:57 #0 av: Niklas

Ja, rubriken låter som om den vore felskriven, men här är vad jag menar:

Om jag startar ett träningspass för gång utomhus i appen Träning verkar det inte som om den fyller på cirkeln för träning i appen Aktivitet samtidigt. Häromdagen gick jag en dryg timme med stavar och hade träningsappen igång. Den mätte gång utomhus men jag fick ingen registrering i cirkeln för träning i appen Aktivitet. Idag började jag likadant och hade efter en kvart ingen uppmätt träning i appen Aktivitet. Jag stängde av tränings-appens gångpass och fortsatte gå. Då började Aktivitets-appen räkna upp träningscirkeln.

Har någon av er andra råkat ut för det här?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2015-08-11 08:27 #1 av: mwetterstrand

Det var märkligt. Jag upplever att det fungerar bra. När du är klar med ditt pass, väljer du att avsluta och spara det?

Anmäl
2015-08-11 10:12 #2 av: Niklas

Det gör jag men det påverkar inget i aktivitets-appen och den brukar vanligtvis räkna upp löpande.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2015-08-11 10:40 #3 av: Emelie-E

Jag har samma problem. Kan vara ute och gå i en timme utan att mätaren rör sig mer än några minuter. Men mäter jag utan att sätta igång gång utomhus i träningsappen så mäter den mer exakt.

Anmäl
2015-08-11 12:01 #4 av: Niklas

Det låter som en bugg.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2015-08-11 13:57 #5 av: mwetterstrand

Det här var knepigt.

Något jag däremot misstänker är att det ibland blir fel i viss data för ex. brända kalorier. Ibland upplever jag att registreringen är för hög.

Ett tips är att i "Hälsa" appen på telefonen vara noga med vilka övriga appar du använder som får skriva och läsa data in i "Hälsa" appen. Du hittar dessa inställningar under "Källor" i samma app. Var noga också med i vilken prioritetsordning appen tar emot data. Det finns uppenbara risker med att viss data annars registreras två gånger.

Anmäl
2015-08-11 19:11 #6 av: Niklas

Jag har Withings som får skriva vikt-data till Hälsa. Det tror jag är det enda tredjepartprogrammet som gör något.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2015-08-12 11:47 #7 av: johan

Jag tycker även Stå-cirkeln är märkligt. Även om jag stått och jobbat hela förmiddagen i tre timmar, så påminner klockan mig om att det är dags att stå. Det är som att "Stå" egentligen borde heta "gå runt en minut varje timme".

Ser fram emot WatchOS 2 när tredjepartsapparna kan komma åt sensorerna i klockan. Tråkigt att inte Withings stegräknar-app kan komma åt mer data, eller att Runkeeper kan komma åt pulsmätaren, etc. 

Anmäl
2015-08-12 14:46 #8 av: Emelie-E

Eller som jag fick förut, dags att stå upp! Just då åkte jag bil så kunde inte ställa mig upp och röra på mig, men den plingade till ändå och sa att jag klarade det. Så den känns inte helt stabil ännu den heller :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.